Oksefars :


Hakket oksekød behøver ikke fedtstof på panden ( brun hurtigt og skru ned )

Bøf "Lindstrøm" (den "rigtige" ? )

400 - 500gr hakket oksekød
1 rødløg - alm løg ( skal hakkes fint )
75 gr hakkede syltede rødbeder
En æggeblomme (evt et helt æg )
Alt blandes sammen og tilsættes salt og peber
Severes med hakkede løg og rødbeder ovenpå

En variant :

400 - 500 gr hakket oksekød
1 løg ( hakkes fint)
200gr mosede kartofler
En æggeblomme ( evt et helt æg )
50 gr hakkede cornichoner ( små syltede agurker) alm syltede agurker kan bruges
Alt blandes og tilsættes salt og peber


En variant til hakkebøf :
400 - 500gr hakket oksekød
2-3 spsk fransk sennep
1 æggeblomme (evt et helt æg )
2 spsk hakket persille
Alt blandes og tilsættes salt og peber

Disse "bøffer" er super gode til bagt kartoffelmos
og en af de her sovse


Flæskefars




Frikadeller :


Frikadeller kan sagtens laves i ovnen !
180 grader i 40 min og hvis de skal være "ekstra" sprøde,de sidste 5 min 250 grader !


Nøddefrikadeller

400 - 500 gr.hakket kalv og flæsk
1 æg
3 spk hasselnødder
1 løg
1 dl mælk

Hasselnødderne hakkes til mindre stykker ( gøres fint hvis man putter dem i en lille plastikpose og bruger kødhammerens flade side evt en flaske )
løget rives
Æg-løg-hasselnødder-mælk-kalv og flæsk blandes sammen og til sidst tilsættes salt og peber og steges
(er gode til stuvet hvidkål eller blomkål )

Dagmars frikadeller
Opskriften kommer fra en vi kender i Østrig

400 - 500 gr.hakket kalv og flæsk
2 æg
1 lille pakke bacon i tern
2 løg
1spk Oregano

Bacon terningerne ristes på panden og hældes over på et fedtsugende papir (evt køkkenrulle)
løgene brunes på panden
løg-bacon-æg-Oregano-kalv og flæsk blandes sammem tilsættes salt og peber og steges
(er gode til stuvet hvidkål eller blomkål )