Sovse :

Gode sovs uden at have kødsaft til rådighed


3 spiseskefulde andeboullion
1 Hønse Magi terning
5 dl vand
2 dl mælk
4 spiseske fulde mel
kulør
Hønse Magi terningen opløses i 5 dl vand ( vandet skal være
lunt/varmt )
( jeg bruger gerne micro ovnen )
3 spiseske fulde andeboullion kommes i og omrøres godt
derefter kommes meljævningen ( 2 dl mælk som er blevet jævnet med 4 skefulde mel )
det hele koges godt igennem på jævnt blus
( salt og peber kan godt udlades,da boullionen har kraftig smag )


En anden variant :

1 løg (skal hakkes)
1 spiseskefuld okseboullion ( Oskars )
1 Okse Magi terning
5 dl vand
2 dl letmælk
4 spiseskefulde mel
50 gr hakkede cornichoner ( små syltede agurker / almindelige syltede agurker kan bruges )
kulør
Fremgangsmåden er som i den forrige,blot det at de hakkede løg og "agurker" tilsættes til sidst !


For begge sovse gælder det at de er gode til :
hjortekød - hakket oksekød - cuvetter - culotter ( div. "mørkt kød" )



"Hvid sovs" ( grundsovs )

Denne bruger vi gerne når vi laver Persillesovs -sovs til stuvet hvidkål/blomkål - karrysovs
40 gr mel ( 4 spk )
1 ltr mælk
Evt en ½ magiterning ( kylling )

Melet hældes i en skål og tilsættes under omrøring mælken og blandingen kommes i en gryde
Det koges op under middel varme og koges godt igennem nogle minutter
man kan godt tilføre en ½ magiterning ( som evt kan give den et ekstra "pift" )
Hvis du vil lave persillesovs er det nu du skal komme persille i og lad den koge med et par minutter
Hvis det er til karrysovs kommes en spsk karry i og den koges godt igennem i et par minutter

Hvis du vil lave stuvet hvidkål !
Hvidkålen skæres i tynde strimler og koges i ca 10-15 min
og denne kommer du op i sovsen ( beregn ca 400-500 gr hvidkål til denne sovs !